A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

2011. június 20., hétfő

Az alap tevékenységi csoport - mi is ez?

A Futrinka Egyesület Alap Tevékenységi Csoportjának volt már egy saját blogja, de a nehéz kezelhetőség miatt most áttértünk ide, ahol a többi egyesületi blog is megtalálható.

A régi írások, köztük számos hasznos, érdekes írással megtalálható még ezen a felületen, érdemes megnézni, elolvasni a régebbi írásokat is:

http://futrinka-alap.blog.hu/

Az Alap Tevékenységi Csoport elsődleges célja, hogy olyan kutyák számára adja meg az esélyt, akik valami miatt kevésbé számíthatnak közvetlen örökbefogadásra vagy más szervezet gondozásába kerülésre, bár egyre nehezebb az "esélyesebb" kutyák örökbeadása is, hiszen az emberek többször is meggondolják, hogy vállalják-e egy kutya tartásával kapcsolatos terheket, áldozatokat, hogy cserébe gondtalan, őszinte szeretetről szóló pillanatokban lehessen részük.

Természetesen vannak általános paraméterek, amely alapján egy-egy kutya "alapos futrinkás" lehet:

- idős életkor,
- kevésbé karakteres, fajtajelleg nélküli megjelenés vagy fekete / csíkos / ordas szín,
- viselkedési zavar,
- területileg hátrányos helyzet (jellemzően olyan vidéki gyepmesteri telepek, menhelyek, ahol az örökbefogadási hajlandóság nagyon alacsony),
- fogyatékosság, betegség

Egyszerre az Alap Tevékenységi Csoport kb. 15 kutya számára tud megfelelő feltételeket biztosítani, de fontos tudni, hogy éppen a kiválasztási szempont miatt a gondozásunkba kerülő kutyák többsége hosszabb időt tölt nálunk, rehabilitációjuk, szocializációjuk, testi-lelki felépülésük is időigényes.

Ezek vagyunk mi. Az "alaposok". Igyekszünk rendszeresen beszámolni arról, hogy mi történik velünk, bár nem heti beszámoló szinten: az az Egyesület központi blogján mindig elérhető:

http://futrinka.freeblog.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése