A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

2011. június 21., kedd

Héli, a "divatos kutya" az Illatos útról

Héli egy társasági kutya keverék szuka.

"Ó, hát azok divatosak" - legyint - "Könnyű az ilyenekkel, pikk-pakk elkapkodják őket, nem is kellenek az állatvédők, az ilyeneket viszik, mint a cukrot."

Hélit 2011. áprilisában mentettünk az Illatos útról.

"Figyeld meg, hogy egy hét és már gazdánál is lesz."

Héli félénk, emberekhez nem szocializált, elhanyagolt kutyalány. Az ivartalanítását, bár nem tudtunk a kihozatali döntés meghozatalakor róla, egy állatvédő szervezet intézte - nekik ezúton is köszönet! Fontos megjegyezni az Illatos úti ivartalanítási programjuk fontosságát, nem miattunk, mi amúgy is ivartalanítunk, de a lakosság körében még nem általános. Köszönjük Állat és Ember Egyesület!

"A szomszédom is pont ilyen kutyát akar, sőt: a testvérem férjének a volt általános iskolai osztálytársa is említette. Megkérdezem."

Héli négy év körüli, most már oltott, chipezett, ivartalanított társasági kutya keverék szuka. A biztonság kedvéért csináltattunk egy vérképet, mert az elején eléggé fucsán viselkedett. Nem tökéletesen szobatiszta. Valószínűleg inkább kutyákat ismert korábban, emberi kontaktusa nem nagyon lehetett, nehezen nyílik meg, de akit már ismer, azzal barátságos, mégha nem is feltétlenül kezdeményező. Kutyákkal magabiztosabb.

"Ilyeneket minek menteni, de tényleg? Sokan nem engedhetnek meg maguknak egy drága kutyát, így meg elveszitek a lehetőséget tőlük, hogy olcsón kutyájuk lehessen."

Hélit költségtérítés nélkül, ellenőrzött körülmények között, tapasztalt gazdának adnánk örökbe. Nem tökéletesen szobatiszta. A kezdeti időszakban komoly gondok lehetnek a kapcsolatépítéssel. Egy család megpróbálta, elvérzett, pedig nagyon-nagyon lelkesek voltak. Most már nem kockáztatunk, csak a tökéletes jöhet szóba.

"Ja, hogy nem szobatiszta. Akkor már értem. Az olyan nem kell senkinek. Azért a lakás az mégiscsak szent. Majd vesznek egy kölyköt. Ez már úgyis négy éves. Nem nagyon fog változni."

Ha valakit érdekelne Héli örökbefogadása, írjon az info@futrinkautca.hu e-mail címre bemutatkozó levelet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése