A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

2011. augusztus 16., kedd

Hercules, a görög import

Az egész egy nyaralásnak indult. Egyik segítőnk jól megérdemelt görögországi útján sem tette azonban félre a szívét. Nem legyintett, mint sokan, hanem a pihenésre szánt idejét átszervezve megteremtette a lehetőséget, hogy ez a kutya éljen.

Hercules szeptember első napjaiban érkezik majd, addigra szeretnénk, ha lenne számára vagy szerető otthon, ahol már tűkön ülve várják vagy legalább egy ideiglenes befogadó, hogy ne kelljen kennelbe kerülnie.

Igen, tudjuk, hogy kis hazánkban is van bőven mentendő kutya. De ő ott volt és bajban volt. Mi sem tudtunk volna szó nélkül elmenni mellette, s a kutyák határok nélkül kutyák. Szóval Hercules keresi új otthonát. Görög gyökerekkel.

Akkor Hercules története Orsi, a megtaláló tollából: "Ahogy telefonon is beszéltük júniusban, mikor Görögországban nyaraltunk találtunk egy kutyát, pontosabban Ő talált meg minket. Annál a háznál volt, amit kibéreltünk, feltehetőleg ott tették ki, mert az istennek nem mozdult volna el onnan. Csont sovány volt és láthatólag nagyon beteg. Etettük és felvettük a kapcsolatot az ottani állatmenhellyel, akik nem tudták befogadni, viszont sikerült kerítenünk egy állatszerető nőt, aki elvállalta, hogy kicsit több, mint két hónapig ideiglenesen tartja, eteti, szeretgeti, és ami a legfontosabb, beadja neki a gyógyszert, amire szüksége van, mert mint kiderült egy élősködő volt benne, lysmenia a neve a betegségnek, amire van ma már gyógyszer, egy hónapos intenzív gyógyszerezés és még 11 hónapig egy szinten tartó gyógyszer naponta, és ezt követően hosszú, boldog életet élhet a kutyus (az elkövetkező hónapokban még kell neki ez a napi szintentartó gyógyszer, de azt mi adjuk vele együtt, tehát a befogadónak nem kerül költségébe).
Az egy hónapos intenzív gyógyszert megkapta, és azóta kapja a szintentartó gyógyszert. Már szépen erősödik, hízik. Csak kellene neki egy jó gazdi, aki szereti, mert szegényke rengeteget szenvedett és nélkülözött már. Mivel Görögországban állatmenhelyre nem tud menni, mert ráadásul ott úgy működik az állatmenhely, hogy ha baja van, meggyógyítják, aztán újra kicsapják az utcára, ezért szeptember első hetében elhozzuk onnan és keresünk neki gazdát.
Kan rotweiler, vagy rotweiler keverék, amikor találtuk, akkor volt 30 kg, de akkor nagyon vékony volt, azóta azért erősödött, felszedett. Ivartalanított, chippezett, útlevele van (ezeket már mi csináltattuk), azért is, hogy haza tudjuk hozni. Nagyon kedves, barátkozós, egyáltalán nem durva vagy vad. Kézjelre ül és fekszik és láthatólag valaha bejárása lehetett házba is, mert többször jelzett esténként hogy bejönne a házba.
A korát nehéz megállapítani, fiatal felnőtt lehet 5 év körül max.
Herculesnek mi neveztük el, hogy erős legyen és meg tudjon gyógyulni. :)"


Ha valaki vállalkozna Hercules örökbefogadására vagy ideiglenes befogadója lenne, jelentkezzen az info@futrinkautca.hu e-mail címen.

A döntés megkönnyítéséhez érdemes elolvasni, hogy mi is az a betegség, ami a leírásban említésre kerül ----> LEISHMANIOSIS

1 megjegyzés:

  1. A betegséggel kapcsolatosan a csatolt linken hivatkozott magyar orvos, aki feltehetőleg sok ilyet nem láthatott, sokkal gyászosabb képet festett le, mint amit Görögországban ezzel profin és rendszeresen foglalkozó állatorvos mondott, illetve amit erről a mostani angol nyelvű szakirodalom ír, lásd alább néhány cikket.

    Az első nagy különbség, hogy csak az úgynevezett sandfly csípése révén mehet át egyik kutyáról a másikra, ami csak mediterrán területen honos, Magyarországon nem, a másik, ami azt gondolom, hogy hatalmas különbség, hogy soha sehol nem jegyzetek még fel eseteket, ahol kutyáról ment volna át emberre, még az állatorvosokra sem, akik több száz fertőzőtt kutyával foglalkoztak.
    És még olyan területeken is, ahol van a betegség és van sandfly is, ott is csak aktív státuszában fertőző a kutya, vagyis amikor a kutya maga is beteg.

    Ismerek egy hölgyet, akinek van kutyája, akinek ugyanígy volt ez a betegsége, és öt éve, amikor megkapta a gyógyszert, teljesen jól van, és nem volt baj azóta.

    “Direct dog-to-human transmission has never been reported, even among veterinarians who have handled hundreds of dogs with leishmaniasis.” www.leishmaniasis.info


    “Transmission
    Traditionally canine transmission is directly from Sandfly to Dog. Cases in the United States have proven Leishmania Infantum transmission from dog to dog by direct contamination with blood and secretions as well as transplacentally from an infected bitch to her pups. This mode of transmission seems to be unique to the Leishmania Infantum Mon1 strain found in the United States, a Brazilian study of 63 puppies from 18 L Donovani infected parents found no evidence of congential or transplacental infection[4].” (Rosypal, Alexa. (2005) Characterization of Canine Leishmaniasis in the United States: Pathogenesis, Immunological Responses, and Transmission of an American Isolate of Leishmania infantum. Veterinary Clinics of North America Small Animal Practice Journal. Blacksburg, VA. – Wikipedia)

    “However, it has been determined that a dog’s infective potential correlates with the presence of clinical signs (especially skin lesions), and treated animals in clinical remission.
    http://www.walthamusa.com/articles/wf92nol.pdf

    VálaszTörlés