A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

2011. szeptember 1., csütörtök

Találmányok gazdára várnak

Nem, nem egy Rubik-kockát szeretnénk szerető otthonba helyezni, bár azt valószínűleg könnyebb lenne, s ha mégsem, biztosan nem kellene a lelkével foglalkoznunk, valahol elporosodhatna egy polcon. A kutyák mentése nem ilyen egyszerű, számukra meg kell találnunk a tökéletes otthont, egy szerető családot. Létszámstop van, mégis érkeznek új kutyák. Nem kell ahhoz hosszasan böngésznünk a gyepmesteri telepek hirdetéseit, mérlegelni, hogy melyik kutya jöhessen, mert ez az időszak a "találmányokról" szólt, vagyis egy-egy tagunk, sokat segítő önkéntesünk keresett meg minket, hogy egy kutyára bukkant, segítsünk.

Igyekszünk. De most már tényleg elértünk a befogadóképességünk utolsó utáni határára. Ha nem hozzuk meg a totális teltház esetén alkalmazandó szabályt, nem leszünk képesek ellátni a mostani védenceinket, kifizetni a panzió számlát, az állatorvosi költségeket, az élelmezést, a fuvarokat és minden egyebet. Ha őszinte akarok lenni, már most sem vagyunk rá képesek és valami miatt az Egyesület élete az utóbbi időszakban annyira a fajtamentések irányába tolódott, hogy az egyszerű, esélytelen keverékeinknek alig-alig akad lelkes támogatója, vagy legalább rajongója, aki nyomon követi egy-egy hozzánk kerülő kutya sorsát. Ezt persze nem áruljuk el a kutyáknak, nekik bőven elég boldogság, hogy élnek, foglalkozunk velük és megteremtjük annak a lehetőségét, hogy egyszer nekik is legyen saját otthonuk.

Hiszti vége, jöhet a reklám. Három, a közelmúltban érkezett talált kutyánk van, akiknek jó lenne mielőbb szerető családot találni. Ebben kérünk segítséget, de természetesen bármelyik kutyánk hirdethető, sőt: mindegyiküket hirdetni kellene.

Pribék egy ipari területre kóborolt be sebekkel tele, kimerülten, soványan. Ott nem maradhatott, s nekünk akkor hiába szólt Judit, az egyik nagyon lelkes segítőnk, egy oltatlan kutyát biztonsággal elhelyezni nem tudtunk, így Pribék az Illatos útra került. A kötelező karanténidejét követően azonban kihoztuk őt, hogy ne fenyegesse az altatás réme az Illatoson uralkodó folyamatos teltház miatt. Pribék egy két év körüli, robosztus, talán rottweiler ősökkel is rendelkező keverék kan, aki alapfokon képzett, tud ülni, feküdni, pacsit adni, pórázon sétálni és kenneltiszta. Szuka kutyákkal ismerkedés után korrekten viselkedik, a kanokkal valószínűleg kekeckedne. Oltva, chipezve, parazitamentesítve, ivartalanítását követően fogadható örökbe, akár kertes házba is, ha tudnak számára meleg kuckót biztosítani a hidegebb napokra.

Edna egy tíz hónap körüli, közepes termetű, törékeny testalkatú szuka kutya, aki kezdetben kicsit félénk volt, ami talán érthető is: a kóborlása során biztos nem csak kedves emberekkel hozta össze a sorsa, de mostanra már tökéletesen feloldódott: egy játékos bohóc. Imád futkározni, de még jobban bújni, bújni és bújni. Őt az egyik vezetőségi tagunk útjába sodorta az élet, így lett futrinkás. Ideiglenes befogadó hiányában ő is csak tárnoki bérelt kennelsorunkon nyerhetett elhelyezést, de jó lenne mielőbb családban tudni. Edna egy játékos, agresszió mentes, igazi családi kutyának való jószág, akinek még sokat kell tanulnia, de lelkesen és gyorsan elsajátít mindent, annyira az emberek kedvében szeretne járni. Egyszerűen nem lehet nem beleszeretni a kajla füleibe, a fehér mintás orrába, az állandó mosolyába. Oltva, chipezve, ivartalanítva, parazitamentesítve fogadható örökbe.

Leny a legfiatalabb találmány. Őt az egyik ideiglenes befogadónk, sétáltatónk, aktív - jellemzően német dogok körül sertepertélő - segítőnk, Orsi lelte a saját házuk előtt. Leny még csak 4-5 hónapos, így az ivartalanítását várhatóan az örökbefogadó családnak kell majd vállalnia 8-12 hónapos kora között. Mi az oltási programját elkezdtük, parazitamentesített, chipezett. Más kutyákkal rendkívül játékos, a macskákat sem bántja, bár néha megkergeti. Jelenleg benti kutya, szívesen meg is őrizné a bejárás lehetőségét még akkor is, ha esetleg kertes házba fogadnák örökbe. Leny kiegyensúlyozott, jó humorú, s felnőtt korában sem lesz hatalmas: várhatóan közepes termetűre nő majd.

Mindannyiukról az info@futrinkautca.hu e-mail címen lehet érdeklődni. Csak tessék, csak tessék!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése