A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

2011. szeptember 24., szombat

Dominó, az okos

Dominó, 2011.04.15-én került Egyesületünk gondozásába az ózdi gyepmesteri telepről. Egyszer már örökbefogadták őt Ózdon, de a szökőssége miatt hamar vissza is került a gyepmesteri telepre. Az ottani állatvédő segítők megkerestek minket, hogy egy dog keveréken tudnánk-e segíteni. Így érkezett meg hozzánk az inkább cane corso - stafford vagy közép ázsiai keverék kutya.

Dominó egy igazi játékos, 1 év körüli ifjonc, bár a kinézete megtévesztő lehet. Valószínű, hogy tulajdonosai ezt a zordabb vonalat próbálták erősíteni, hisz Dominó füleit rövidre vágták. A feltehetően otthon végzett munka eredménye egy kissé felemás fül lett. Mindez persze cseppet sem csorbítja Dominó szépségét!

Dominó kicsivel több, mint egy hónapot töltött Egyesületünk gondozásában, ez idő alatt mindenki nagy kedvence lett. Rendkívül kedves, okos és igazán fotogén kutya. A sztárfotóknak köszönhetően jelenlegi gazdája, Tamás, hamar szemet vetett rá. Telefonos egyeztetés után létrejött a személyes találka is Tárnokon. Tamás hozta magával saját, szintén örökbefogadott kutyáját, Somát. Sokan izgultunk Dominóért, hogy az ismerkedés Somával simán menjen, hisz ez feltétel volt az örökbefogadásához. Szerencsére minden rendben ment, így egy hét múlva Dominó már költözhetett is.


Költözése után is kaptunk róla fényképeket, helyzetjelentést. Többek közt fárasztó sétákról:


Illetve elkezdték Dominó tanítását egy kutyaiskolában:


Az elmúlt héten meghívást kaptunk Tamástól. Szeptember 17-én, Rákoskeresztúron, az autómentes nap alkalmával megrendezett családi  nap keretein belül bemutatkozott az a kutyaiskola is, ahova Dominó jár (Rákosmenti Kutyakiképző Iskola). Dominó kb másfél hónapja kezdett hozzá a tanuláshoz és a kezdeti nehézségek után, mára már nagyon szépen beilleszkedett. Nagyon szépen haladnak, Dominó gyorsan tanul.

Természetesen hoztunk fényképeket is.

A "kis" foltos Dominó nagyon jól mutatott a sok tanuló német juhász között:



A bemutatóra elkísért minket Leny is. Leny az az 5 hónap körüli kis-közepes keverék kutya, aki Egyesületünk egyik segítője, Orsiék háza előtt telepedett le. Leny jól kitalálta hol cövekeljen le, hisz Orsiéknak már van két futrinkás kutyája is: Kyra és Paris, a két német dog szuka. Leny megszokta, hogy nagykutyák közt van - hiszen a két német dog mellett két kanári szigeteki kutya is az átmeneti társa. Dominótól sem rettent meg, sőt! Egyből megmutatta ki a főnök! (Leny még keresi szerető gazdiját! Így aki szeretné őt örökbefogadni, az info@futrinkautca.hu e-mail címen érdeklődhet.)


Köszönjük szépen Tamásnak, Dominó gazdijának a meghívást, öröm volt újra látni Dominót!

További fotók Dominóról:
http://gallery.site.hu/u/morzsa/futrinkautca/album243/2011/alap/itthonalap2011/domino/

A beszámolót készítette: Kiss Léna (Onyx)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése