A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

2011. szeptember 6., kedd

A hét kutyája: Héma (Héma sucht ein Zuhause)

Csupamosoly Héma
A Futrinka Egyesület Alap Tevékenységi Csoportja a gondozásában lévő kutyák létszámának csökkentésére kényszerül, erről már írtunk a blogban korábban. Ezt elősegítendő, igyekszünk minden héten kicsit részletesebben bemutatni egy-egy védencünket, hogy hátha így vonzóbbá tesszük őket a potenciális örökbefogadók számára.

Az első kiválasztott kutya Héma, akinek talán csak az a hátránya, hogy fekete, így az esélye egy szerető otthonra a többi védenc között még magasnak is tekinthető. Ha bárki szeretné őt örökbefogadni, akkor az info@futrinkautca.hu e-mail címen jelentkezhet.

Héma egy 8-10 hónap körüli, közepes-nagy termetű, rendkívül játékos és élénk, ördögi rosszas kutyalány. Oltott, chipezett, parazitamentesített, ivartalanított. Az ajkai gyepmesteri telepről mentettük őt altatás elől, s talán nem is tudja, hogy milyen szerencsés, hiszen azon a telepen azóta több fiatal kutya életét oltották ki. Héma kezdeti félénkségét mára tökéletesen leküzdötte, s sikerült megismernünk az igazi énjét. Héma minden kutyával jól kijön, játékos, aktív, folyamatosan mozgásban van. A területét őrzi, vagy egészen pontosan jelez, ha valami zavaró tényezőt észlel, de agresszió, valóságos örző-védő ösztönnel nem rendelkezik, inkább csak "dumál", de ez kezelhető. Nagyon jó eszű, ragaszkodó, csupaszív jószág, így ajánlatos lenne egy kutyaiskola felkeresése, ami a későbbi együttélés alapjait is rögzíteni tudja.

Azon ritka pillanatok egyike, amikor Héma épp nincs mozgásban
Héma ősei között valószínűleg labradorok is voltak, mert sok tekintetben hasonlít a fajtára, a leglátványosabb hasonlatosság a hihetetlen vízimádata. Héma imád pancsolni.

Héma az ajkai gyepmesteri telepen,
nem is sejtve, hogy altatását tervezték...
Pórázon megtanult sétálni, bár még van hová tökéletesíteni a technikáját. Lakásba csak olyan fogadja örökbe, aki kevésbé ragaszkodik a tárgyaihoz és nagyon jófej szomszédai vannak. Héma inkább kertes házba, bejárással ajánlott, akár másik kutya mellé is.

Héma 2011. június 14-én került az Egyesület gondozásába.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése