A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

2011. szeptember 19., hétfő

Százhalombatta - a mi jó ómen városunk!

Vasárnap rendezvényen jártunk, Százhalombattával együtt ünnepelhettek a Futrinkás védenceink. Azzal a nem titkolt szándékkal érkeztünk a városba, hogy némely gazdi kereső kutyánk végleges otthonra találhat. A szerencsés kiválasztottak, akik velünk tartottak: Bodri, Alonso, Bronx, Rabbit, Betta, Zoé és Arla, s végül még két kutyusnak biztosítottunk lehetőséget a jelenlétre: Gahannek és Hémának.

Mikor kiérkeztünk, rengeteg kutyus volt jelen a helyszínen, ugyanis kutya szépségverseny zajlott éppen. Szebbnél szebb kutyákkal voltak jelen a gazdik, de a mi védenceink is vetekedhettek volna szépségben és okosságban a jelenlévőkkel.

Egy nagy zöld területen állíthattuk fel a sátrunkat, pakolhattuk ki ismertető anyagainkat, egyesületi pólóinkat és adománygyűjtő urnánkat.

A programok, valamint a régi vénasszonyok nyarát idéző időjárás nagy embertömeget vonzott a rendezvényre, valamint a mi sátrunk közelébe is. Rengeteg gyerekes család jött oda, akár csak egy simogatás erejéig, többségében azonban vittek ismertető anyagokat és néhány forinttal támogatták mentvényeinket is. Sok emberrel kellemesen elbeszélgettünk, és akadt olyan érdeklődő is, legnagyobb örömünkre, akinek komoly örökbefogadási szándékai vannak.

Rabbit / Masa frissen kozmetikázott fehér ebünk osztatlan sikert aratott, rá volt a legtöbb érdeklődés, és talán úgy tűnik, hogy révbe is fog érni. Bodri, a kedves őszbe hajló pofijú, ölbemászós, egy has simiért magát hanyatt dobós falusi tacskó keverékünk szintén jó eredménnyel szerepelt, valamint Héma a fiatal hebrencs labrador keverék leányzónk is, aki utólag került fel a listára, szintén komoly rajongói táborra tett szert.

Minden kutya élvezte a sok simogató kéz érintését, a kapott jutalomfalatok fenséges ízét, és cserébe produkálták is magukat hol egy szép tartású leüléssel, lefekvéssel, hol egy apró tenyérbe adott pacsival, vagy egy-egy arca elnyomott kutyapuszival.

A kellemes élmények mellett, sajnos kellemetlenség is adódott. A repülős légi bemutató alkalmával sajnos sorozatlövésekkel is szórakoztatták a közönséget, a mentett kutyáink azonban ezt nem nagyon díjazták.

Összességében azért egy kellemes és eredményes vasárnapot tölthettünk el ismét Százhalombattán. A nagy érdeklődésnek - és talán támogatói pólónknak köszönhetően is - kicsivel több, mint húszezer forint adományt gyűjtöttünk.

Köszönet a lelkes Futrinkás csapatnak, akik a hőségben a vízparti program helyett a kutyáinkra fordították a szabadidejüket, valamint külön köszönet illeti Évát a szervezésben nyújtott segítségért, valamint Zsuzsinak is igen hálásak vagyunk, mivel neki köszönhetően csatlakoztak helyi segítőerők is, akiknek ezúton szeretném megköszönni a segítséget, a kutyáink sétáltatását, szeretgetését. Nem utolsó sorban köszönet Nikinek, a mi lelkes „házi kutyatanárunknak”, akinek köszönhetően a kutyusaink ilyen szépen és okosan viselkednek.

A beszámolót dinaperon írta. Köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése