A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

2012. március 24., szombat

Kutyafuttában: Budapest-Szeged oda-vissza

2012.03.17-én első alkalommal rendezték meg Szegeden a „Kutyafuttában” elnevezésű rendezvényt, nyakunkba vettük a kis rendezvényezős pakkunkat és három gazdi kereső ebünket és felkerekedtünk, hogy Budapestről lerobogjunk Szegedre. 
Az időjárás nagyon kedvezett a kilátogató kutyáknak és gazdiknak. A parkban a fű már szárba szökkent, a tavaszi nap halovány sugarai csiklandozták a szimatoló kutyaorrokat.

Mivel Bejgli, az egyik egyesületi tagunk celeb ebe indult a versenyen, így evidens volt számunkra, hogy az egyesületből is néhány tag, és néhány gazdi kereső kennel lakó elkíséri Bejglit, hogy ne unatkozzon. Igazából a rendezvény szervezőitől kaptunk lehetőséget arra, hogy megmutathassuk magunkat, a Futrinka Egyesületet, hogy kik vagyunk, és mit csinálunk.A meghívást ezúton is szeretnénk megköszönni!

Betta a színpadon - sajnos ez a rendezvény sem hozta meg számára a gazdit...
Gazdi kereső díszkíséretünk tagjai voltak: az örök tökéletes rendezvény kutya, Betta, a pimasz, és arcoskodó tacskó lurkó: Tarack és a félénk, kis törékeny királylány, Donna.
Bemutatkozhattak a színpadon, mint az igazi sztárok, csak nekik nem volt szükségük sminkre, frizuraigazításra, ők csak magukat adták és így voltak tökéletesek.

Nagyon sok kutyával ismerkedtek meg a kis gazdi keresőink, hozzácsapódtunk sok különféle kutyából álló falkához, valamint „túléltük” a beagle hetes fogat rohamát, akik hangosan örömködtek, amitől Donna azért kicsit megrettent.

A helyi erőt képviselő Tappancs Állatotthon önkéntesei és gazdi keresőin kívül találkozhattunk a Tetovált Állatmentőkkel, akikkel Tarack tacskónk kicsit szorosabbra fűzte a barátságot. Egyik önkéntes táskájából ugyanis elcsent egy folpackba csomagolt szendvicset, kibontotta, és jóízűen elfogyasztotta.

Bejgli kutyus rendezett egy mosolyfakasztó, vígjátékba illő jelenetet. Megijedt két, az utcán sétáló néger fiútól, vonyított egyet, a hozzá közelebb sétáló fiú ettől megijedt és a másik ölébe ugrott, erre Bejgli is megijedt ugatott rájuk, erre a két srác egyszerre beugrott a bokrok közé. A jelenet komikusságát szerintem Charlie Chaplin is megirigyelhette volna.

Donna találkozott az anyukájával, Theodorával
A nap legszebb pillanata volt számomra, amikor Donna kutyus találkozhatott az anyukájával, vízmosásos Theodórával, akit Szegeden fogadtak örökbe. Megismerték egymást, anya és lánya, örültek egymásnak, könnyfakasztó jelenet volt, vagy csak én vagyok túl érzékeny lelkű, mindenesetre elmorzsolgattam néhány könnycseppet a szememből.

A kutyusaink sok simogatást begyűjtöttek, sokat sétáltak, Tarack minden embert körbepuszilgatott, persze, aki hagyta magát. Donna pedig inkább hűsölt a sörpad nyújtotta árnyékban.

Adtunk tanácsot tacskó fiú ivartalanítását illetően, volt is érdeklődő családunk az éppen aktuális gazdi kereső tacskóinkra, valamint külön feladatként még két Szeged környéki család előzetes ellenőrzését is megejtettük. Az egyik család megkapta a zöld jelzést, viszont a másik helyen sajnos füstbe ment a találkozó, de a következő alkalommal sort kerítünk rá, amikor az ellenőrzött család örökbe fogadhatja az általuk áhított vizsla kutyust.

Bejgli a "celeb eb", aki mostanra már rendszeresen támogatja a Futrinka Egyesületet
Adományokból közel 20.000 Ft-ot gyűjtöttünk össze, valamint Bejgli kutyusnak köszönhetően a nap zárásaként, valamint fénypontjaként megnyerte az internetes szavazást: Ő lett az „ország legjobb kutyája”. A nyereményként kapott majd 40 kg  jó minőségű kutyaeledelt, amit az egyesület kennel lakói fogyaszthatnak majd el jóízűen.

Összességében élményekben gazdagon és boldogan tértünk vissza Szegedről Budapestre, valamint azzal a szóban is megerősített ígérettel, hogy az idei évben XI. alkalommal megrendezésre kerülő Tappancs Fesztiválon ismét megmutathatjuk magunkat a „Napfény városának.” 

A beszámolót írta: Jakus Edit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése