A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

2012. március 18., vasárnap

A hét kutyája: Betta, a családi kutya (Betta sucht ein Zuhause)

Betta nem alanyi jogon került a Futrinka Egyesülethez, őt nem akartuk megmenteni, mégis úgy alakult, hogy amikor egy bajban lévő német dog szukához hívtak minket, nem hagytuk hátra a család évekkel korábban az Illatos útról kihozott keverék szukáját (Bettát) és elvadult fiacskáját (Laant) sem. Mondhatjuk, hogy Betta a szerencse gyermeke, hogy maga mellé vett egy német dogot, hogy ezen az ágon kerülhessen hozzánk, de azt is mondhatjuk, hogy mi vagyunk rendkívül szerencsések, hogy Bettát megismerhettük. Szóval a szerencse kölcsönös, merthogy Betta maga a tökély.

Betta teljesen emberközpontú, mindenkivel kedves, nyitott, barátságos, egyáltalán nem félős, így bárhová elvihető. Emiatt rendszeresen megjelenik velünk rendezvényeinken, hiszen élvezi a társaságot, a fárasztó, nyüzsgő napokat, imádja a gyerekeket, mindenkinek mindent hagy: rajta lehet fogakat számolni, fülbe nézni, fésülni, bármit, csak vele foglalkozzanak.

Emellett Betta tökéletesen sétál pórázon és autózni is tud. Szobatiszta, a lakásban nem rombol. Korábbi élete miatt úgy gondoljuk, hogy kertes házból szökne, így egyedül nem hagyható a kertben, de talán ez a legkevesebb. Senki nem akarna egy ilyen kutyát kizárni, egy ilyen kutya mellett lenni jó. Betta a legzavarosabb napokon is megnyugtat bárkit kiegyensúlyozottságával, jó kedélyével, örök optimizmusával.

Más kutyákkal is jól kijön, bár egyértelműen ő az alfa nőstény, soha senkit nem bántott ahhoz, hogy ezt minden kutyánk mégis magától tudja. A kan kutyákkal amúgy elnézőbb, mint a szukákkal, őket imádja igazán, hatalmas játékra hívja a másik ebet, s úgy nyargalászik, mint egy tinédzser. Betta már nem az, középkorú kutya, lehiggadtnak számít a maga hat éves körüli életkorával.

Bettát leginkább családi kutyának ajánljuk, akár kezdő kutyatartók számára is, benti tartással. Egészen biztos, hogy nem fogja megbánni, aki őt választja. Betta egy kincs. Egyelőre a mi kincsünk.

Oltott, chipezett, ivartalanított. info@futrinkautca.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése