A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

2012. augusztus 18., szombat

AC Austria segítőnap egy partnermenhelyen

AC Austria
A Futrinka Egyesület hirdetésben segítő osztrák partnere, az AC Austria már régóta jelen van Magyarországon és igyekszik segítséget nyújtani rászoruló menhelyeknek, állatvédő szervezeteknek. Mi a kezdetektől együttműködünk velük, hiszen rajtuk keresztül olyan kutyáink is szerető otthonra lelhetnek, akik számára nálunk valami miatt nem lenne erre lehetősége.

Eligazítás
Az AC Austria nem névlegesen támogató szervezet, tehát nem csak hirdeti a kutyákat, hanem két kiválasztott menhely egyikén minden hétvégén jelen van, meglátogatja, megismeri a védenceket, segít az ellátásukban, s segítőket, gazdijelölteket hoz, hogy minél több kutya találhasson gazdára, de azok számára is minden biztosított legyen, akiknek erre még várniuk kell.

Interjú a következő bemutatkozó filmhez
Mi sajnos nem vagyunk ilyen közvetlenül támogatott  partnerük, viszont irigykedni sincs okunk, hiszen jól ismerjük azokat a menhelyeket, ahol segítő kezet nyújtanak és mi is igyekszünk így vagy úgy hozzájárulni ahhoz, hogy a több osztrák önkéntes bevonásával szervezett segítő napjaik is sikeresek legyenek. Amikor csak tudunk, jelen vagyunk mi is, az általuk hozott spot-onokat, féreghajtókat adagoljuk az adott menhely kutyáinak, s sétáltatunk, ismerkedünk, egyszóval önkénteskedünk egy másik szervezet kutyáinak jóléte érdekében. Tesszük ezt 2006. óta, amikor még Paksra kellett lemenni, hogy bekapcsolódhassunk a segítő tevékenységbe, s ők azóta adnak esélyt a mi gondozásunkban lévő kutyák számára is, hogy Ausztriába mehessenek gazdához; s a segítő napokon a mi védenceinknek is jut adomány spot-on vagy féreghajtó, amelyért nagyon-nagyon hálásak vagyunk.

Mielőtt egy kutyára spot-on kerül, állatorvosok vizsgálják meg
Bog élvezi a figyelmet
Aki nem tudja, hogy milyen minden hétvégén autóba ülni, átszelni egy országhatárt, s órákat vezetni azért, hogy találkozhasson valaki magyarországi pártfogoltjaival, az nem fogja megérteni, hogy mit visz véghez a szervezet vezetője, Carol Byers, akivel szerencsém van jó viszonyt ápolni, s így tudni, hogy milyen különleges és értékes ember ő. Nem csak azért, amit ismert operaénekesként letett az asztalra, bár önmagában az is bőven elég lenne az elismeréshez, hanem azért, amit véghez visz annak érdekében, hogy megoldásokat találjon, kutyákat és macskákat helyezzen el jó családoknál és közben vigye a csapatát, lelkesítse az önkénteseket, hogy mindig, minden hétvégén jelen legyen.

Köszönjük, hogy segíthettünk a legutóbbi önkéntes menhely-segítő napjukon is, s kiemelten hálásak vagyunk azért, hogy az ott átmeneti elhelyezésben lévő kutyáink is áteshettek az áttekintő állatorvosi vizsgálaton és kaphattak spot-ont, féreghajtót és sok-sok jutalomfalatot a séták során.
Aloe és a póráz - a tanulási folyamat első lépései

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése