A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

2013. december 22., vasárnap

Önsorsrontásból jeles - Floki újra befogadót keres!

Floki egy igazi pojáca, egy önsorsrontó barom - tessék, kimondom, mert a helyzet az, hogy az a kutya, akinél a legjobban biztosak voltunk abban, hogy nem lesz vele gond, most újra, rövid határidővel, tehát sürgősen átmeneti befogadó családot (vagy gazdát, teszem hozzá halkan, magam sem igazán bízva abban, hogy ez egyszer tényleg sikerülhet) keres. Mert ugye eddig volt a kennelsor, ahová 2010-ben érkezett az ajkai gyepmesteri telepről, ahová az eredeti gazdája adta le, majd vitt helyette egy fiatalabbat. Floki már akkor sem volt fiatal, most meg már pláne nem az, gondoltuk a szokásaink már sokat nem változtat. A kennelsoron kenneltiszta volt, s nem csak az alliteráció kedvéért, hanem komolyan gondolta: futott, hogy a kifutón intézze a dolgait. Oké, macskára tényleg nem teszteltük, de arra, hogy közösségi terekbe bátran vihető, igen. És tessék! Eljött a nap, amikor neki is akadt egy ideiglenes befogadó. Szerető, kedves család, akiknek két kikötése volt: szobatiszta legyen, és ne bántsa a macskákat.

Floki egyiket sem tudta hozni. Amióta csak megérkezett, nem hagyja békén a macskákat, akiket már sikerült az őrületbe kergetnie, ez pedig nagy baj, mert egy bizonytalan macska nem jelent jót, s mi tényleg nem szeretnénk egyetlen állatot sem hátrányos helyzetbe hozni a saját védencünk javára sem. Másrészről Floki mindent lejelöl, ha egyedül marad, egy idő után bepisil. Nem tudjuk, miért teszi, nem múlik a dolog, pedig sétáltatják, hosszasan, ház körül és távoli vidékeken is, de Floki nem és nem, hajthatatlan, ha eddig a kennelre vigyázott, akkor most juszt sem fog egy lakásra... Nem értjük, hogy miért...

Viszont így nem maradhat. Mi pedig nem tesszük őt vissza a kennelbe, mert nem tehetjük meg vele. Így most maradt az a lehetőség, hogy nekifutunk újra. Pénzt ígérünk. Nem kevesebbet, mint napi kb. 800 Ft-ot, amely mellett a száraztápot biztosítjuk Floki számára. Hátha van valaki, akinél elfér, s akinek nincs macskája. Akit ez a szobatisztasági zökkenő elsőre nem riaszt el. Aki sokat van otthon vagy már nem is igazán tudjuk, de a lényeg, keresünk valakit, aki átvenné őt ideiglenes befogadóként, benti tartással, sok-sok szeretettel a fentiek ismeretében is. Floki nem rossz kutya, de ez a lakásba költözés valamit elfeledtetett vele, ami viszont valaha benne volt.

Kérjük, segítsetek, mert Flokinak tényleg segítség, esély kell, meleg, kényelem és szeretet. Nekünk ez már mindent megér, tényleg. Majdnem mindent legalábbis, de talán az is számít valakinek, akinek pont ez a kb. havi 25.000 Ft hiányzik ahhoz, hogy kicsit fellélegezhessen. Mert nekünk meg pont ő hiányzik, hogy segítsen.

Floki egy 8-10 év körüli, labdázni imádó labrador keverék kan. Más kutyákkal és macskákkal nem igazán jön ki, de a séták során a kutyák nem zavarják. Oltott, chipezett, parazitamentesített és ivartalanított.

info@futrinkautca.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése