A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

2014. június 28., szombat

Tütüt, Tütüt, Tütüt!

Tütü június végéig maradhat ideiglenes befogadójánál, utána vagy végleges családba költözik vagy új átmeneti otthont keres. Nem könnyű ez, hiszen egy egykoron hajléktalanok kutyájaként élt, a területét őrző, de az emberekkel a kezdeti időszakban bizonytalan kutya most azt hiszi, hogy neki van családja, pedig ez az állapot átmeneti: tudtuk, hogy korlátos, amíg befogadója gondozni tudja, s azt is látjuk, hogy Tütü mennyit fejlődött ettől a számára biztosított, különleges figyelemtől, elhelyezéstől, környezettől. Szeretnénk tehát neki villámsebességgel megtalálni azt a családot, ahol boldogan élhet.

Tütü fiatal, amikor mentettük, akkor egy év körül járt, most lassan elmúlik egy újabb év, de még mindig nem számít igazi komoly, felnőtt kutyának. Tütü egy vicces megjelenésű, habókos, nagyon okos kutya, aki viszont cserében eszméletlenül érzékeny, így új helyén az első napokban vagy akár az első héten is számítani lehet arra, hogy Tütü hangosan sír és kapaszkodik az emberbe (ő az eddigi mentéseink közül az egyetlen valóban énekelni tudó kutya, bánatában, félelmében hangosan énekel, de ez csak az első egy-két hétre jellemző, utána ez a hang nem  kerül elő többé), hogy bizonytalan és bizalmatlan, hogy nehezebben találja meg a közös hangot új családjával. Ezt követően viszont egy aktív, sportosabb életvitelt élő emberek számára tökéletes társaságot biztosító, a város zajához szokott, pórázképes kutya, aki más kutyákkal is jól kijön. A területét tényleg őrzi, így akár egyedülálló hölgyek számára is ajánlott, akik szeretnék az otthonukat biztonságban tudni addig, amíg ők dolgoznak. Az érkező vendégekkel is bizalmatlan, ilyenkor a kezdeti időszakban el kell szeparálni őt.

Tütü szőre trimmelhető, különleges ápolást nem igényel, de érdemes foglalkozni vele, akár terrieresebbre vagy schnauzeresebbre is le lehetne csupaszítani.

Az Illatos útról mentésekor őszintén reméltük, hogy egy ilyen helyes, vicces megjelenésű kutya hamar új otthonra talál, de az élet ránk cáfolt. Most pedig napjaink maradtak, hogy megnyugtatóan rendezzük a sorsát, hogy ne kelljen nagyobb törést elviselnie, mint amekkora elkerülhetetlen.

Ha valaki fizetős ideiglenes befogadóként tudná őt lakásában, sok mozgással fogadni, azt is megköszönjük. Bejelentetten, kutyatáp biztosítása mellett napi átlagosan 700 Ft körüli összeget tudunk kifizetni a családi tartásáért.

De természetesen egy végleges gazdinak örülnénk a legjobban.

info@futrinkautca.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése