A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

2015. május 16., szombat

Beni G. nem egy pöcsös legény...

Szó szerint nem az, mert sajnos egy daganatos elváltozás miatt le kellett operálni a kukiját, s "lányosítva" lett: egy műtéttel a húgycső a korábbi kimenet helyett a végbélnyílás alá került, így most Beni úgy pisil, mintha szuka kutya lenne. De a története nem itt kezdődik, s reményeink szerint nem is ez az a pont, ahol végetér.

A válás, mint kutyaprobléma generáló aktus

Beni G. egy válási árva. Nem ő az első, nem is ő az utolsó, akit egy kapcsolat megromlásakor egyik fél sem akar ezért vagy azért, s ami közösen közös felelősséget jelentett, az a szétválás után "senki kutyájává"válik, oldja meg, aki akarja. Beni G. is így járt, egyik fél sem küzdött érte, egyik fél sem szerette eléggé ahhoz, hogy önálló életébe magával vigye. Ami ennek az idős gordon szetternek valójában a szerencséjét is jelentette, merthogy korábban láncon élt, s ebből fakadóan nem is nagyon sikerült barátságosra szocializálódnia.

A harapós gordon szetter

A szetterekről él az emberekben egy kép: kedves, végtelenül barátságos, lelkes, aktív, de nem hiperaktív, könnyen kezelhető kutyák. Beni G. nem egészen ilyen, s bár nagyon-nagyon sokat változott, finomodott a sok-sok foglalkozás hatására, soha nem lesz kisgyerekek vagy idős emberek mellé nyugodt szívvel ajánlható kutya. Beni G. harapásai leginkább két tőről fakadtak: az egyik esetben olyan dolgot akart valaki rákényszeríteni, amit ő nem szeretett volna - mint pld. egy fürdetés, más irányba sétálás, a másik esetben pedig egész egyszerűen őt zavarta valami vagy valaki - a helyét féltette, nem akarta, hogy az adott ember a közelébe menjen stb. Ezekben az esetekben Beni G. harapott. Odakapott, de nem csak jelzés értékkel, hanem lendületesen és károkat okozó módon. Mostanra ezek a dolgai azért sokat változtak, de így is csak rutinos gazda mellé mernénk őt kihelyezni.

Más kutyákkal való viszony

Érkezésekor ez sem volt mindenféle gond nélkül való, de mostanra minden más kutyával szépen kijön, összeszoktatható. Nem szereti, ha a fején ugrálnak, így hiperaktív kutyatárs mellé nem lenne tökéletes, s azért ő is válogat a szimpátiát illetően, de egy stabil, közepes-nagy termetű szuka kutya mellé bátran bevállalható lenne.

A kor és az egészségi állapot

Beni lassan tíz éves, így benne van a korban, de a szetterek általában szerencsére sokáig élnek, így előtte is lehet még jópár boldog év. Sajnos korábban a hasüregben és a péniszén daganatot találtak, így egy komoly operáción esett át, ennek eredőjeként lett megjelenését és területi elhelyezkedését illetően "álszuka" kutya. A vizelete rendben tartása és a bakteriális fertőzések megelőzőse érdekében kúraszerűen D-mannose port és tőzegáfonyát szed, ez havi szintre vetítve hozzávetőlegesen 4-5.000 Ft-nyi extra kiadást jelent. Ezen kívül nem igényel jelenleg más kezelést vagy beavatkozást, jó egészségi állapotnak örvend.

Az örökbefogadása

Nagyon szeretnénk Beni számára egy elkötelezett, türelmes és hozzáértő családot találni, akik sokat kirándulnak, aktív életet élnek, de a kutya is része a családjuknak, viszont tiszteletben tartják a kutya határait, személyes terét. Benti tartással, ellenőrzötten fogadható örökbe Beni is, mint minden más védencünk, kertes házas tartás esetén is be kell engedni a házba, egyedül, felügyelet nélkül nem is tartózkodhat az udvaron.

Ha valaki szeretné őt magához venni, az info@futrinkautca.hu e-mail címen jelentkezhet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése