A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

2015. augusztus 12., szerda

Mit tartalmazzon a bemutatkozó levél?

Egyesületünk esélytelen keverékeit, illetve tacskó és tacskó mixeit gondozó csoportjainál nem kérdőívet kérünk az érdeklődőktől, hanem bemutatkozó levelet, amely egy szabad szöveges írás, s ha röviden szeretnénk összefoglalni, hogy mi legyen benne, akkor azt mondanánk: minden, ami a kutya tartása szempontjából lényeges lehet.

Sok örökbefogadó már ez alapján az információ alapján is teljes, rendszerezett, s az örökbefogadást segítő levelet ír, de sajnos még mindig nagyon sokszor egyeztetünk több körben, mert az érdeklődők a "megvan még a kutya" kérdéstől nehezen jutnak el odáig, hogy leírják, hogy hová is szeretnék azt a kutyát. (Nem, telefonon nem tudunk egyeztetni, ezeket éppen azért kérjük írásban, mert már csak azokkal beszélünk személyesen, akik a leírás alapján megfelelőek lehetnek. Egyikünknek sem az állatvédelem a munkája, s egyikünk sem olyan munkát végez, ahol a nap 24 órájában fel tudjuk venni a telefont, s lejegyzeteljük a fontosabb információkat, vagy esetleg a saját költségünkön bonyolítsunk visszahívásokat. Sajnos ez nem fér bele.)

1. A leendő gazdik bemutatkozása

A Futrinka Egyesület nem ad örökbe kutyát úgy, hogy azt a velünk kapcsolatot tartó személy eleve továbbajándékozni tervezi, mindig közvetlenül a leendő gazdikkal állunk kapcsolatban.

Szeretnénk tudni, hogy a leendő gazda általánosságban milyen személyiség, inkább otthonülősebb vagy aktívabb életet élő, hogy van-e kutyás tapasztalata, hogy miért éppen az adott kutyára jelentkezik, vagy milyen típusú kutyát keresne maga mellé, de ide tényleg mindent le lehet írni, amit az ember magával kapcsolatban a kutya viszonylatában is fontosnak tart.

2. A kutya tartásával kapcsolatos információk

A Futrinka Egyesület csak kerti tartásra vagy őrkutyának nem ad örökbe, aki ilyen helyre keres kutyát, tőlünk nem fog tudni örökbefogadni!

Fontos leírni, hogy a kutya
- mennyit lenne egyedül,
- a lakás / ház teljes területét használhatná, vagy dedikált helyiségeket (a garázs nem minősül a "lakásnak")
- tacskók emeletes házba történő örökbefogadása esetén hogy van-e lift a házban, vagy megoldható a kutya ölben le-fel cipelése,
. kölyök kutya esetén az oltási program folytatására és az ivartalanításra vonatkozó vállalás rögzítése,
illetve minden egyéb, amiről a leendő gazdi úgy gondolja, hogy a döntéshez fontos lehet,
- esetleges kutyaiskola-látogatási tervekről információk,
- nyaralás esetén a kutya elhelyezésének kérdésében alkalmazni tervezett megoldások.

3. Egyéb, fontos kapcsolatok - személyes és egyéb állatok

Ha van olyan személy, akivel a kutyának együtt kell még élnie, vagy rendszeresen találkozna vele, őt fontos megemlíteni. Ide tartoznak a
- család gyermekei (életkor szerint, mert egy 8-10 éves gyerek a kutyatartás szempontjából már nem feltétlenül minősül annak, míg egy 1-3 éves nagyon is),
- idősebb személyek,
- mozgásukban akadályozott, ezért bottal vagy egyéb szerkezettel járó személyek, vagy
bárki aki bármi miatt félelmet kelthet a kutyában az állapotához kapcsolódó kisegítők miatt, vagy aki törékenyebb, sérülékenyebb, így a kutyának kell "tekintettel" lenni rá.

4. Technikai dolgok

Ide kerül az, hogy ha ők kerülnének az adott kutyához kiválasztásra, akkor mikortól tudnák fogadni őt, illetve egy telefonszám és egy pontos cím, hogy lássuk, hogy merre kerülne a kutya, s ezt már az egyeztetéseknél is figyelembe tudjuk venni.

Ha ezek benne vannak a bemutatkozó levélben, már maximum csak néhány pontosító kérdésre lehet számítani, hiszen a fenti információk alapján meg tudjuk állapítani, hogy az adott jelentkező és a kiválasztott kutya jó párosítás lennének-e.

A fentiek alapján várjuk szíves bemutatkozó leveleiket gazdára váró védenceinkre az info@futrinkautca.hu e-mail címen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése