A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

2011. október 23., vasárnap

A hét gazdikeresője: Mimóza, a félénk

Mimóza közepes termetű, kb. 5 éves, zsemle színű, drótosabb szőrű keverék kan. Oltott, chipezett, ivartalanított és gyönyörű. Csodálatos melegbarna szemei vannak, s úgy, de úgy tud nevetni, hogy az egész arca felélénkül, s sugárzó vidámsága átragad arra, aki a közelében tartózkodik.

Mimóza tipikus esélytelen kutya. Egész életében sodródott, volt "ál-állatvédő gondozásban", ahol annyiból állt a rá fordított figyelem, hogy amikor volt, kapott enni és egy bekerített területen tucatnyi másikkal kellett osztozkodnia. Nem szokta meg az emberi érintést, nem tanult meg pórázon sétálni, s alapvetően mindenkitől és mindentől pánikba esett, sikerült belőle egy félvad kutyát létrehozni, pedig ennél benne sokkal, de sokkal több rejtőzik.

Elég csak belenézni a szemébe! Mimóza kimondottan szép, tetszetős külsejű kutya. Más kutyákkal összeszoktatható, utána már jól ki is jön velük, de kezdetben félelemből fakadóan lehetnek furcsa dolgai. Mimóza tartható kertes házba, de a leendő gazdinak sok-sok idejébe fog kerülni, hogy Mimózából igazi, bújós kutya lehessen. Ez nem lehetetlen, de nálunk, a kennelsori tartásban a mostani állapotnál sokkal többet már nem tudunk elérni. Ezért elkötelezett ideiglenes befogadót is keresünk számára, aki segítene abban, hogy egyszer majd örökbe tudjuk őt adni.

Mimóza nagy társasággal sétál - lassan mindenkivel összeszokik!
Mimóza, amikor eljött  a felszámolt tengelici menhelyről, megérinthetetlen volt, úgy kellett levadászni a kennelben és pánikolt, harapott. Mostanra megtanult pórázon közlekedni és bár nem hagyja magát csak úgy megfogni, de a kennelben már rá lehet tenni a pórázt. A kifutóról viszont magától megy vissza a kennelbe, mert kinn nem tűri, ha megérintik, de kézből élelmet elfogad és ha az ember kedvesen szól hozzá, csóvál boldogan. Más kutyákkal felszabadultan játszik emberek - akár idegen emberek - jelenlétében is, de az emberrel való viszonya stagnál. Ha pórázon van, akkor már eltűri az érintést, de nem igényli. Ezen sokat lehetne javítani odafigyeléssel, türelemmel, célzott tréninggel. Mi pedig keressük azt az embert, aki elveszik Mimóza szemeiben és segítő kezet nyújt számára. Csak tessék, csak tessék! info@futrinkautca.hu

Halihó sipolós kacsa, mizu?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése