A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

2011. október 7., péntek

A hét gazdikereső kutyája: Edna, az angyalbőrbe bújt...

Edna, jaj, ha tudtuk volna, hogy a félénk, megszeppent, emberek által jobb esetben nélkülözött, rosszabb esetben bántalmazott, csavargó kis lényed a szeretet, törődés, odafigyelés hatására egy élénk, minden lében kanál, ugrálva bújó, puszis, apportos sihederré transzformálódik át, juj, akkor mondtuk volna... Haha, ha most valaki azt gondolta volna, hogy azt írom, hogy akkor nem mentettünk volna meg, nem nyújtottunk volna segítő kezet, az téved. Mert akkor azt mondtuk volna, hogy hirtelen akadjon egy szerető család, aki örökre akar téged, mert ezt a csodát megélni leírhatatlan, építő és szívet melengető dolog. Nekünk, akik aggódtunk érted, akik szeretgettek, akik tanítottak pórázon sétálni, akik összeismerkedtettek jófej kutyákkal, hogy ne kelljen tőlük félned, akik ételt adtak, nekünk ez hatalmas élmény, köszönjük. Persze jobb lett volna, ha nem mi készítünk fel az életre, hanem már eleve egy örökbefogadó család. Akik jelenleg, és ez a szomorú helyzet, nincsenek sehol. Merthogy Edna, valahogy senki nem látja benned az örökre hűséges, vicces társát. Nem akar téged senki. Egyelőre. De mi nem adjuk fel, mert mi nem szeretnénk veled tölteni az elkövetkezendő hónapokat, a hideg telet. Mi magunknál jobbat szeretnénk neked.

Edna egyelőre tehát még várja az igazit. Aki könnyen lecsúszhat róla, mert ő egy igazi kincs. Élénk, apportos, tanítható és tanítandó is, játékos, más kutyákkal jól kijön, mert kezdeményező, de nem agresszív és ha úgy alakul, megadja magát inkább, tehát tökéletes lenne második kutyának is. Jó agya van, intelligens és ha épp nincs szétforgácsolódva a figyelme, akkor nagyon jól motiválható, bevonható bármibe. Pórázon már egész szépen sétál, de elég lendületesen közlekedik.

Ednát olyan helyre ajánlanánk, ahol sokat foglalkoznak a kutyával, aktív életet élnek, kirándulnak, esetleg vannak nagyobb gyerekek, akik szorgalmasan dobálnák a labdát Ednának, netán egy második kutya is, akivel Edna hatalmasakat játszhatna. Mindehhez ő a maga 10-12 hónapos, kb. 13-15 kg-os, közepesnek mondható termetével és leírhatatlan szeretettel kapcsolódna. Természetesen oltva, ivartalanítva, chipezve, parazitamentesítve.

Edna ideiglenes befogadót is keres. Így ha örökre nem tudja valaki megtartani, de szívesen megismertetné vele a lakásban élés és egyéb furmányos civilizációs dolgok szabályait, szintén jelentkezhet. Persze az igazi egy gazdi lenne: info@futrinkautca.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése