A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

A FUTRINKA EGYESÜLET ALAP TEVÉKENYSÉGI CSOPORTJÁNAK BEMUTATKOZÓ BLOGJA

2011. október 16., vasárnap

Jelentés az Alap Tevékenységi Csoport intézkedéseiről

Vili, a megérinthetetlen - akad számára valahol
egy "kis herceg", aki meg akarja szelidíteni?
A létszámstop szabály nem változott, a Futrinka Egyesület Alap Tevékenységi Csoportja a fennmaradásért küzd, hiszen vannak olyan védenceink, akik számára biztosíték kell arra, hogy akár életük végéig gondoskodik róluk valaki. Ők azok, akik azért kerülhettek hozzánk, mert esélytelenek voltak, s éppen ezért nem gondoljuk, hogy néhány megható leírás alapján mindenkit örökbe is tudunk adni. De törekszünk rá.

Sokan támogattatok minket, több kisebb-nagyobb adomány érkezett, amiért rendkívül hálásak vagyunk. Korábban soha nem éreztük, hogy ennyien figyelnek, törődnek a fajtamentő csoportjaink árnyékában működő szervezeti egységünk jövőjével. az általunk gondozott, "fajtafüggetlen" keverékekkel. A visszajelzések megerősítettek minket abban, hogy az irány, amiben elindultunk, egy támogatható, elfogadható irány volt. Azt viszont be kell látnunk, hogy hiába a szándék, ha a lehetőségek nem abba az irányba mutatnak, tudni kell racionális döntéseket hozni, hogy a meglévő örökbeadhatatlanok ne kerülhessenek veszélybe. Mert értük felelősséget vállaltunk tudva azt, hogy lehet, hogy velünk élik majd le az egész életüket. Feladni nem fogjuk: mert minden kutyára vár egy család valahol, de ezeket a családokat egyre nehezebb felkutatni. Mégis nap nap után feltámadunk haló porainkból és újra kezdjük a hirdetéseket, lehetőség-keresést. Nem magunk miatt, hanem értük.

Gahant rajtunk kívül más miért nem akarja
szeretni? Szobatiszta, agilis, csupaszív...
A visszajelzés azonban fontos. Szeretnénk, ha azok, akik hisznek bennünk, akik segítenek, tudnák, hogy a segítségük nem hiábavaló. Bár van szívünk, és minden egyes olyan helyzetben, amikor nem tudunk segíteni és nemet kell mondani, összetörik, de a korábbi bejegyzésünk idején elhatározott létszámstoppot tartottuk. Bár a körülmények nem igazán kedveztek: a tárnoki kennelsor kihasználási szintjének heterogenitása pld. a munkabérből az Alap Tevékenységi Csoportra jutó összeg magasabb volt az elmúlt időszakban, mint amivel terveztünk, illetve volt kutya, akit örökbeadtunk, de sajnos vissza is kerül a gondozásunkba.

Így is csökkent a gondozásunkban lévő kutyák száma: jelenleg 12 esélytelen keverékünk van, 1 közvetített kutyánk, akit az egyik ideiglenes befogadónk talált, s akinek az állatorvosi költségeinek egy részében, valamint a hirdetésében segítünk, illetve a tárnoki kennelsor két önkéntes csatlakozó macskáját is hivatalosan "gondozásba" vettük, így az ő oltási programjukról, féreghajtásukról, illetve hamarosan az ivartalanításukról is gondoskodnunk kell. Védenceink közül kettőnek van opcionális gazdijelöltje, így van rá esély, hogy ők is új otthonba költözhetnek, illetve Skuló ideiglenes befogadója, egyesületi vezetőségi tagunk, Zsini is jelezte, hogy ők már nem adnák oda Skulót senki másnak, készítsük elő a papírokat, mert a mi öreg spániel apókánk révbe ért.

Az adó 1%-ból ránk eső összegből az Egyesületen belüli tartozást rendeztük, illetve kifizetjük az állatkórházi tartozás-elmaradásunkat. Valamennyi pénzünk marad, de ez sajnos nagyon hamar el fog fogyni a tárnoki kellensor és a munkabér ránk eső részének finanszírozására. Úgyhogy mindent meg kell próbálnunk, de reméljük, hogy sikerülni fog.

Köszönjük nektek, hogy melletünk álltok. El sem hinnétek, hogy a pozitív visszajelzések mennyi erőt adtak nekünk akkor, amikor minden kilátástalannak tűnt. Köszönjük!

Továbbra is köszönettel fogadunk minden adományt, amely a fennmaradásunkat teszi lehetővé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése